Foodys – кулинарные приключения для всех и каждого

שי זלצר

thecheese2שי זלצר, המייסד של החווה, מייצר גבינות משנת 1980, הציג, זכה ושפט בתערוכות גבינה בינ”ל, חבר האקדמיה האיטלקית לגבינות בפירנצה.
שי מייצר את גבינותיו הייחודיות בהתאם למרכיבים המרכזיים בעונת המרעה, המשפיעים על טעמו של החלב והרכבו. אל החלב מתווספים אנזימים בקטריות ושמרים, גבן נוצר נחתך ומעוצב בתבניות מתאימות.
בחורף, מיוצרות גבינות הרועים מיכל ותום על בסיס מרעה הלוטם, הברוש המצוי ועלי האורן.
באביב, מרעה פריחת הסירה הקוצנית מעניק לחלב טעמים מיוחדים המתאימים ליצור הרקפת, גבינה כחולת עורקים במערה בין שלושה לשבעה חודשים.
בקיץ, מרעה החרובים ואוג הבורסקאים מעניק חלב עשיר מרוכז וארומטי ממנו יוצר שי את רעיה, גבינה רבת טעם המקבלת סיומת בגפת ,ומבחילה במערה בין ארבעה לתשעה חודשים.
הגבינות החצי קשות עומר מוני סטף ואחרות מיוצרות לאורך כל השנה לפי ידע שנרכש במסעות והרפתקאות ברחבי אירופה.

לאתר של החווה